Як відомо, похід - це набрати з собою більше їжі, зайти в ліс подалі, і там все з'їсти. Реальність, насправді, від цього жарту не сильно відрізняється, хіба що вам доведеться ретельніше планувати.

Як зібратися в похід влітку

  • Статьи
  • Як зібратися в похід влітку

Як зібратися в похід влітку

Як ви чудово розумієте, становище у любителів походів у нашій країні поки що не дуже хороше. У більшості областей діють серйозні обмеження, та й купа звичних територій стала тимчасово чи надовго недоступною. Чи означає це, що про походи цього літа можна забути? Ні! Просто потрібно буде почати придивлятися до біль безпечних західних областей країни і більше уваги приділити тому, що брати в похід із собою. І саме про це ви вам сьогодні розповімо.

Що брати із собою у похід

Це питання, до речі, часто ставлять і досвідчені туристи. Тільки в них він звучить трохи інакше: «що брати з собою в похід з того різноманіття, що я вже маю?». Чесно відповімо – залежно від ситуації. Але якщо ви хочете бути готовими до будь-яких неприємностей, то брати із собою потрібно таке:

  • Туристичний рюкзак. Достатньо місткий, але й досить зручний для тривалого носіння.
  • Спальний мішок. Літній чи демісезонний, з температурою комфорту від 10 градусів Цельсія.
  • Намет. Розмір залежить від кількості учасників. Краще брати саме туристичний, а не кемпінговий.
  • Захист від комах. Спреї від комарів та кліщів, спіральки та фумігатори для табору.
  • Засоби особистої гігієни. Спиртові серветки, туалетний папір, зубна щітка, санітайзер та інші аналогічні товари для походу.
  • Аптечка. Укомплектована для надання першої допомоги. Плюс індивідуальні ліки.
  • Захисний одяг та взуття. Знову ж таки, додатковий захист від кліщів. Плюс високі черевики на твердій підошві з фіксацією гомілкостопу.
  • Кухонне приладдя. Туристичний газовий пальник, казанок, сталеві кружки – це мінімум.
  • Засоби зв'язку. Найкраще – супутниковий телефон із GPS. Або дуже надійний мобільник. Ви ж не думаєте, що брати в похід гаджети, за допомогою яких можна викликати рятувальників, якщо щось піде не так - це зайва обережність?
  • Зарядні пристрої. Щоб гаджети, які ви з собою візьмете, мали певний резерв.
  • Ніж. Головний туристичний інструмент. Можна мультитул.
  • Корисні дрібниці. Нитка з голкою, малий рибальський набір, компас-кнопка, браслет з паракорду, світлодіодний ліхтарик та подібні до них товари для походу.

Що взяти в похід із їжі

Як відомо, похід - це набрати з собою більше їжі, зайти в ліс подалі, і там все з'їсти. Реальність, насправді, від цього жарту не сильно відрізняється, хіба що вам доведеться ретельніше планувати - що взяти в похід з їжі, оскільки далеко не всі звичні страви витримають таку подорож. І ось на що треба звертати увагу насамперед.

Що взяти в похід із їжі

Сублімована їжа

Туристи старого гарту ще пам'ятають, наскільки це було круто – розжитися повноцінним армійським сухпайком. Причому ще старим, радянського виробництва. Сучасним туристам пощастило більше. І не тільки тому, що армійські пайки стали кращими і доступнішими. Адже в їхньому розпорядженні з'явилася ще більш ефективна та легка сублімована їжа для походу! Що має наступні переваги.

  • Смак. Це, звичайно, не домашня кухня або тризірковий ресторан, але й не нудна тушонка. Вже є потрібні спеції та соуси, є різноманітність страв, є навіть різна текстура. Скажу чесно – я пробував. Дещо можна покращити, але загалом – досить приємно.
  • Легкість. Сама собою сублімована їжа майже не важить, оскільки повністю позбавлена рідини. А упаковується вона у пластик, який теж не назвати важким та об'ємним. Тож вам буде набагато зручніше взяти із собою кілька пакетів MRE, ніж одну банку тушонки аналогічної калорійності.
  • Простота зберігання. Пластикова упаковка захищає від води та й падіння не боїться. Плюс оскільки всередині немає рідини, немає і сприятливого середовища для розвитку мікробів, так що навіть у пошкодженій, але швидко закритій та запечатаній, тарі сублімована їжа зможе зберігатися досить довго.

Розчинні напої

Тягнути із собою запаси води завжди складно, тому туристи намагаються користуватися місцевими джерелами після попередньої обробки. Але проста вода - не найкращий варіант, оскільки майже не містить потрібних організму солей. У цьому плані краще брати із собою спеціальні розчинні пігулки для туристів. По суті, майже те саме, що й сублімована їжа, але для рідини.

Готова їжа

Не найкращий варіант того, що брати в похід влітку. Але якщо ви вибираєтеся максимум на добу і у вас є термоконтейнери, термоси або сумки-холодильники – чому б і ні.

Снеки

Відмінний варіант для нетривалих вилазок або швидкого перекусу під час чергового переходу. А головне - такі товари для походу можна знайти в будь-якому магазині - різні енергетичні батончики, суміші сухофруктів, козинаки і т.д.

Сучасному туристові вже майже не потрібно думати про те, як зібратися у похід із наметами. У його розпорядженні купа статей, консультанти в магазинах, де продається туристичне спорядження, та й інструктори, які ведуть групи на професійній основі, завжди підкажуть, що брати в похід з собою. Ми ж просто нагадали вам про базовий мінімум, який має бути при собі завжди.

Понравилась публикация?
Поделитесь ссылкой с друзьями!
Комментарии

Комментарии пользователей о статье «Як зібратися в похід влітку»

Отправить
Подписывайтесь на нас