Кращі фільми про спорт

Кращі фільми про спорт

«О спорт, ти – світ!» – ця фраза легендарного П'єра де Кубертена відома практично усім прихильникам спорту. І багато хто з нетерпінням чекав чергову Олімпіаду в Токіо, щоб насолодитися чудовими спортивними змаганнями, але її, на жаль, як і інші спортивні заходи, перенесли на наступний рік.  Для тих, хто не уявляє своє життя без шаленого адреналіну, який притаманний вболівальникам, є приємний бонус – фільми та серіали про спорт, які зможуть захопити своїм сюжетом, дати можливість відчути емоції й розповісти глядачам невідомі факти про життя великих спортсменів, їх перемоги та поразки, про все, що часом залишається за дужками публічного життя. Багато фільмів засновані на реальних подіях, в них використані біографічні дані улюблених мільйонами спортсменів.

«Пеле: народження легенди», 2016

Цей бразильський футболіст особливого представлення не потребує, його знає увесь футбольний всесвіт. Світова прем'єра цього фільму відбулася 5 травня 2016 року й картина відразу отримала високу глядацьку оцінку. Фільм біографічний, розповідає про нелегкий шлях футболіста до вершини спортивної кар'єри.

«Сила волі», 2016

Фільм розповідає історію чорношкірого атлета Джессі Оуенса, який у 1936 році зумів виграти 4 золоті медалі на Олімпійських Іграх в Берліні. Перешкоди та спокуси, які зустрічалися на його шляху – ніщо у порівнянні з грандіозним забігом, за яким дивився весь світ. Затамувавши подих, одні покладалися на перемогу Джессі як на символ вірності та гідності, а інші жадали його програшу в ім'я тріумфу ідеології.

«Бет Рейз Фолд: Історія Онлайн Покеру», 2013

Документальний фільм про покер був вперше показаний у рамках Світової покерної серії у 2013 році. Це реальна історія розвитку онлайн-покеру в США та його падіння після «Чорної П'ятниці». У фільмі розказані основні події, починаючи з покерного буму, викликаного перемогою Кріса Манімейкера на WSOP, процвітання PokerStars й до раптової заборони на ігри онлайн. Розповідь ведеться від імені трьох професійних гравців, які жили та заробляли грою в онлайн-покер, та на яких помітно відбилися події Чорної П'ятниці.

«Ford проти Ferrari», 2019

Сюжетна лінія біографічного спортивного фільму дозволяє зсередини поглянути на світ легендарних «перегонів на витривалість», які традиційно проходять щороку в околицях французького міста Ле-Ман. Фільм переносить нас у далекий 1960 рік, сюжет, що захоплює та невідомі біографічні факти про відомих автогонників нікого не залишить байдужим.

«Сенна», 2010

Документальний фільм про одного з кращих гонщиків за всю історію «Формули-1» – Айртона Сенни. У фільмі використовуються записи перегонів, відео з домашнього архіву сім'ї, старі інтерв'ю Сенни й багато іншого.

«Головний бій Мухаммеда Алі», 2013

Події фільму «Головний бій Мухаммеда Алі» починають розвиватися у той момент, коли всесвітньо відомий боксер опиняється на піку своїх фізичних можливостей. Пройшовши неймовірно важкий шлях, він отримує визнання й мільйони шанувальників по всьому світу. Але він й подумати не міг, що саме у цей момент уряд вирішить відправити його воювати на територію В'єтнаму. Мухаммед Алі відмовляється підкорятися та летіти воювати, пояснюючи це релігійними міркуваннями. Дотримуючись своїх принципів, він породжує початок безпрецедентного юридичного процесу за всю історію США.

«Все або нічого», 2005

Спортивно-кримінальна комедія вийшла на екрани у 2005 році. Сюжет фільму досить невигадливий: колишнього футболіста НФЛ Пола Кру садять до в'язниці. Місцевий начальник виправного закладу Хейзен давно задумав організувати футбольне змагання між засудженими та охоронцями і така людина, як Пол, для нього просто подарунок. Тому начальник в'язниці пропонує Кру зібрати власну команду ув'язнених, і якщо переможуть охоронці, то термін буде скорочений. Легка комедія, яка принесе вам гарний настрій.

«Мисливець на лисиць», 2014

Цей фільм засновано на реальних подіях. У ньому розповідається життєва історія олімпійського чемпіона Марка Шульца, та мультимільйонера-вбивці Джона Дюпона. Фільм, в якому органічно сплелися кілька жанрів: біографічний, спортивний, драма, трилер – тримає в напрузі глядача до останньої хвилини.

«Бої без правил», 2017

Світова прем'єра цього фільму відбулася у травні 2017 року. Заснована на реальних фактах жорстка тюремна сага про британця Біллі Мура, який заробляє боксерськими поєдинками в Бангкоку. Одного разу він опиняється за ґратами у тайській в'язниці, в порівнянні з якою проплачені боксерські поєдинки здадуться йому раєм. Фільм-учасник Каннського МКФ 2017.

«Великі перегони», 1965

Комедія, що не старіє, напевно підніме настрій всій родині. Фільм про перегонні змагання початку двадцятого століття, що проходять на усіх континентах земної кулі.

«Дангал», 2016

Для шанувальників старого доброго індійського кіно. Національний чемпіон Індії з вільної боротьби Сінгх Пхогат вирішує кинути спортивну кар'єру, щоб влаштуватися на роботу й допомагати утримувати свою сім'ю. Засмучений цією обставиною, він мріє лише про те, щоб його майбутній син пішов по стопах свого батька та, у кінцевому підсумку, зміг взяти участь на Олімпійських іграх й виграти золоту медаль для Індії. Але доля вирішила зіграти з Сінгхом злий жарт й обдарувала його чотирма дочками. Однак, коли він дізнається, що дві його дочки побили хлопців, що задирали їх, він приймає рішення виховати з них борців, які зможуть битися з чоловіками на рівних.

Приємного перегляду!

Понравилась публикация?
Поделитесь ссылкой с друзьями!
Комментарии

Комментарии пользователей о статье «Кращі фільми про спорт»

Отправить
Подписывайтесь на нас